Roadmap over Web Applications on Mobile

W3C heeft op 3 januari 2018 een Roadmap over Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld en die de mogelijkheden van webtoepassingen vergroten, en hoe ze specifieker op de mobiele context toegepast kunnen worden.

Deze uitgave, die werd gesponsord door Beihang University, is een herontwerp van het document 'Standards for Web Applications on Mobile: current state and roadmap' dat van 2011 tot 2015 elk kwartaal werd gepubliceerd. Het documenteert bestaande standaarden, benadrukt de lopende standaardiseringsinspanningen en bespreekt technische hiaten die mogelijk in de toekomst moeten worden aangepakt. Het document identificeert bijvoorbeeld lopend werk rond Progressive Web Applications waarmee een consistente en persistente levenscyclus kan worden gecreëerd voor toepassingen op het Webplatform.

Nieuwe versies worden elk kwartaal gepubliceerd of wanneer het nodig is, afhankelijk van de voortgang van de belangrijkste technologieën van het Webplatform. Het document maakt deel uit van een reeks roadmaps die momenteel worden ontwikkeld in een GitHub repository, zoals het Overview of Media Technologies on the Web.

Deze routekaarten zijn bedoeld om een ​​korte tot middellange-termijnweergave te bieden vanwaar het Webplatform op verschillende gebieden naartoe gaat. We moedigen de community aan om deze te bekijken en commentaar te leveren of nieuwe suggesties te geven over de issue tracker van de repository.