Accessibility Navigation
Skip to content

W3C Nieuws Archief

Judy Brewer

Op 25 juli heeft de ACM aangekondigd dat Judy Brewer van W3C de winnaar is van de 2018 SIGACCESS Award voor haar uitzonderlijke bijdragen aan computergebruik en toegankelijkheid.

W3C leidt programma om voortuitgang te versnellen bij het wereldwijd maken van het World Wide Web

9 juli 2018 - Het World Wide Web Consortium (W3C) kondigde vandaag de lancering aan van het Internationalization Initiative om het Web verder te internationaliseren.

W3C biedt diversiteitsbeurzen aan

 •  20/06/2018

W3C maakte op 20 juni 2018 bekend dat het Diversity Scholarships aanbiedt. De aankondiging werd gedaan in het kader van de publicatie van de W3C top-level diversity statistics.

In juni won Steven Pemberton (CWI) een prijs voor zijn demonstratie 'A Histogram in XForms' tijdens de 2018 Markup UK-conferentie in het Imperial College in Londen. Pemberton, medeontwerper van webtechnologie en W3C-standaard XForms, toonde aan dat XForms de productietijd en -kosten van een applicatie met een factor tien kan verlagen.

De Accessibility Guidelines Working Group  heeft de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 gepubliceerd als een W3C Recommendation. WCAG 2.1 bevat aanbevelingen om webinhoud toegankelijker te maken voor een breder scala van mensen met een handicap, waaronder auditieve, cognitieve, neurologische, fysieke, spraak- en visuele beperkingen.

W3C sponsors WebSci'18

 •  28/05/2018

W3C is proud to be sponsoring ACM WebSci 2018. When you attend the conference, please visit the W3C booth during the Poster Session on 28 May 2018 to find out more about W3C and how to become a member. You can also pick up a free gift! We look forward to seeing you there.

 

Class of students working on Web standardsW3C heeft op 8 februari 2018 een samenwerking aangekondigd met het User Experience and Interaction Design programma van Jefferson University, dat een klas en een kleine werkgroep studentontwerpers heeft opgezet om W3C’s specificatiesjabloon opnieuw te ontwerpen,

ActivityPub is nu een W3C Recommendation

 •  23/01/2018

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 ActivityPub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

ActivityPub is een gedecentraliseerd sociaal netwerkprotocol op basis van het gegevensformaat ActivityStreams 2.0 . Het biedt een client-naar-server-API voor het maken, bijwerken en verwijderen van inhoud, evenals een federatieve server-naar-server API voor het leveren van meldingen en inhoud.

WebSub is nu een W3C Recommendation

 •  23/01/2018

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 WebSub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

Roadmap over Web Applications on Mobile

 •  03/01/2018

W3C heeft op 3 januari 2018 een Roadmap over Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld en die de mogelijkheden van webtoepassingen vergroten, en hoe ze specifieker op de mobiele context toegepast kunnen worden.

 

Beeld uit een video van twee mensen die praten tijdens het kijken naar een computerscherm.


Het W3C Web Accessibility Initiative (WAI) heeft een video uitgebracht over Web Accessibility and W3C Standards. De video van vier minuten benadrukt waarom toegankelijkheid het juiste is om te doen, hoe essentieel het is voor mensen met een handicap en dat het nuttig is voor iedereen.

W3C roept op tot testen en experimenteren om universele interoperabiliteit in real-time communicatie te brengen

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 2 november 2017 opgeroepen tot brede implementatie en testen van de webtechnologie die de wereld van online communicatie opnieuw vormgaf. WebRTC 1.0, de eerste versie van de belangrijkste JavaScript API voor Web Real-Time Communications, gepubliceerd als een W3C Candidate Recommendation, is nu feature-complete geworden wat een sterk signaal afgeeft over de stabiliteit van de API.

Deskundigen op het gebied van betalingen, connected cars en cities en opkomende technologieën zullen inzichten delen over de toekomst van het Web en de bedrijfsimpact

Op 18 september 2017 publiceerde de HTML Media Extensions Working Group de Encrypted Media Extensions (EME)  als een W3C Recommendation. Encrypted Media Extensions (EME), die het 'HTMLMediaElement' element van de HTML-specificatie uitbreidt, is een Application Programming Interface (API) waarmee het mogelijk is beveiligde inhoud in webbrowsers af te spelen.

W3C roept op tot testen en experimenteren om de interoperabiliteit te verbreden

 

CSS pioneers Dr. Bert Bos, from the World Wide Web Consortium (W3C), who is based in France, and Dr. Håkon Wium Lie from YesLogic, will give a unique lecture and a masterclass at CWI on Thursday 15 June 2017. They will talk about 'A walk-through of CSS Grid' and 'CSS in print'. Everybody interested in the current state and future of the CSS web standard for web design and print is cordially invited. Please save the date!

ACM turing award logopicture of Tim Berners-Lee

Op dinsdag 4 april 2017 riep de ACM (de Association for Computing Machinery) Sir Tim Berners-Lee, de uitvinder van het Web en directeur van het World Wide Web Consortium, uit als de winnaar van de 2016 ACM A.M. Turing Award. De Turing Award wordt beschouwd als de hoogste onderscheiding in de computer science en wordt soms de ‘Nobelprijs van de informatica’ genoemd. Sir Tim ontvangt deze prijs voor het uitvinden van het World Wide Web, de eerste webbrowser en de fundamentele protocollen en algoritmes waardoor het Web kan opschalen. Het Web wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke innovaties van de informatica in de geschiedenis.

https://www.w3.org/ - 1 februari 2017 - De visie om Publicatie-  en Web-technologieën af te stemmen en een nieuwe roadmap te creeren voor de toekomst van het publiceren werd vandaag officieel met de aankondiging dat het World Wide Web Consortium (W3C) en het International Digital Publishing Forum (IDPF) hun organisaties hebben gecombineerd. W3C is de wereldwijde standaardorganisatie die fundamentele webtechnologieën ontwikkelt zoals HTML, CSS, SVG, XML en WCAG.

HTML5.1 is een W3C Recommendation

 •  01/11/2016

De Web Platform Working Group heeft een W3C Recommendation gepubliceerd van HTML 5.1. Deze specificatie definieert de 5e grote versie in de eerste kleine revisie van de core taal van het Web: de Hypertext Markup Language (HTML). In deze versie worden opnieuw nieuwe features geintroduceerd om Web application auteurs te helpen.

W3C is verheugd op 4 april 2016 een nieuwe cursus te lanceren:  HTML5 Introduction. Deze cursus, waarin Intel- en W3C-experts lesgeven, presenteert de elementaire bouwstenen van webdesign en -stijl, met gebruik van basis HTML5 en een paar CSS-features. We moedigen toekomstige webontwikkelaars aan zich snel in te schrijven om websites te leren bouwen die er geweldig uitzien.

W3C kondigde op 17 februari 2016 de lancering aan van de Web Authentication Working Group, waarvan het doel is om standaards te ontwikkelen die gebruikmaken van sterke cryptografische operaties in plaats van het uitwisselen van een wachtwoord. Deze aanpak biedt een veiliger en flexibel alternatief voor op wachtwoord gebaseerde log-ins op het Web, die in het gebruik vaak als vervelend worden ervaren en die een zwakke bescherming bieden.

Een nieuwe sessie van de Responsive Web Design training, die start op 3 maart 2016, is open voor registratie. Studenten leren stap voor stap een aanpak te gebruiken die zich richt op de best practices van HTML en CSS om websites te laten werken op apparaten met verschillende viewport groottes. Deze editie van de cursus bevat een nieuw onderdeel gewijd aan Flexbox-eigenschappen die zeer nuttig zijn in een responsieve lay-out. De cursus wordt gegeven door trainer Frances de Waal en duurt  vijf weken. Schrijf u in vóór 14 februari om te profiteren van het vroegboektarief!

W3C is verheugd aan te kunnen kondigen dat het een 2016 Technology & Engineering Emmy® Award zal ontvangen van de National Academy of Television Arts & Sciences voor zijn werk aan de Timed Text Mark-up Language standaard, die video-inhoud door tekst captioning en ondertiteling beter toegankelijk maakt. Vertegenwoordigers van W3C en de Timed Text Working Group zullen de prijsuitreiking op 8 januari 2016 bijwonen in het Bellagio Hotel in Las Vegas tijdens de Consumer Electronics Show (CES).

W3C Highlights October 2015 gepubliceerd

 •  10/12/2015

W3C heeft op 3 december 2015 zijn W3C Highlights – October 2015 gepubliceerd, een uitgebreid  overzicht  van een selectie van recent werk en komende prioriteiten. In dit rapport komen we tot een vernieuwd W3C, met vier elementen die fundamenteel zullen wijzigen: Process, Modern Tooling, New Document License en Content.

W3C lanceert Web Payments Working Group

 •  21/10/2015

Beeld van W3C flyer over webbetalingen - hand met smartphone

W3C lanceerde vandaag, 21 oktober 2015, de Web Payments Working Group om betalingen op het Web makkelijker en veiliger te maken en het online ‘check-out’ proces te stroomlijnen. W3C’s langetermijndoel is een ​​geharmoniseerde betalingservaring op het Web, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt en of de transactie plaatsvindt in een applicatie of een winkel.

Thumbnail of application platform diagram that appears in the reportop 4 september 2015 heeft W3C de augustus 2015 editie van de Standards for Web Applications on Mobile gepubliceerd – een overzicht van de verschillende in W3C ontwikkelde technologieën die de mogelijkheden van webapplicaties vergroten, en in het bijzonder hoe ze van toepassing zijn op de mobiele context.

29 juli 2015 - Het World Wide Web Consortium (W3C) is verheugd de Australian National University (ANU) in Canberra te kunnen aankondigen als de nieuwe gastheer van het W3C Australia Office. W3C Global Business Development Lead J. Alan Bird, die in Canberra was voor de lancering van het Australia Office, zei dat ANU goed past bij het consortium.

Op 23 juni 2015 hebben het World Wide Web Consortium (W3C), het  Joint Technical Committee JTC 1, Information Technology van de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC) gezamenlijk aangekondigd dat de MathML Version 3.0 2nd Edition is goedgekeurd als een ISO/IEC International Standard (ISO/IEC 40314:2015).

Op 2 april hield Dominique Hazaël-Massieux (W3C) twee inspirerende lezingen in Amsterdam over WebRTC en HTML5/Webapps. De presentaties kunnen worden bekeken via de links hierna in de lopende tekst (de eerste twee in pdf-formaat).

Het middagprogramma begon met een welkom namens W3C Benelux en ISOC.nl, die de bijeenkomst organiseerden op het Centrum Wiskunde & Informatica (mede-sponsor), door Annette Kik van W3C Benelux. Daarna hield Rutger Teunissen, CEO van 24sessions, een inleiding over het gebruik van WebRTC in de innovatieve toepassingen van zijn bedrijf. Dominique gaf eerst in het eerste deel van het middagprogramma een overzicht van WebRTC en in het tweede deel behandelde hij een 'deep dive' in de WebRTC-technieken. Er was een levendige discussie. Bij het avondprogramma heette Alexander Blom van ISOC.nl de bezoekers welkom namens ISOC en W3C Benelux in de Waag (co-sponsor) in Amsterdam. Daarna gaf Dominique zijn workshop over HTML5 Apps.

Hieronder een kleine foto-impressie van het middagdeel. 

Dominique Hazael-Massieux

Hoofdspreker Dominique Hazaël-Massieux in discussie met het publiek.

Het World Wide Web Consortium (W3C), de internationale technische standaardenorganisatie organisatie voor het Web, heeft op 31 maart 2015 aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij edX, een van 's werelds grootste online cursusplatforms, als een nieuw lid en dat het zijn eerste cursus over HTML5 zal aanbieden op 1 juni 2015. De inschrijving is meteen geopend.

W3Cx logo

De Franse webexpert Dominique Hazaël-Massieux  (W3C) geeft op 2 april 2015 een masterclass over de huidige stand van zaken van WebRTC en 's avonds een workshop HTML5/webapps.

Dominique Hazael-Massieux from W3C

Vanwege de toegenomen consumentvraag naar data en diensten op het gebied van Connected Cars, kondigde W3C op 3 februari 2015 een nieuwe samenwerking in de auto-industrie aan om bestuurders en passagiers een rijke Webervaring te brengen. In eerste instantie zal de inspanning zich richten op het aan applicatievendors standaard en veiliger toegang geven tot voertuiggegevens.

Automotive en Web; versnellingspook met belangrijke onderwerpen

W3C lanceert Web Payments Initiative

 •  15/10/2014

- Een kans voor de industrie om fraude te verminderen, usability te verbeteren en innovatie aan te moedigen

 

CORVE, de Coördinatiecel Vlaams eGovernment, is in augustus 2014 toegetreden tot het World Wide Web Consortium (W3C) – het internationaal samenwerkingsverband gericht op de ontwikkeling van webstandaarden. CORVE heeft als doelstelling de dienstverlening aan de burger, ondernemingen en overheden te vereenvoudigen en de toegang tot actuele, accurate gegevens te faciliteren. Overheidsbrede standaardisatie van gegevensformaten is uiteraard noodzakelijk bij het uitwisselen van deze gegevens.

Logius treedt per 1 juli 2014 als eerste overheidsorganisatie in de Benelux toe tot het World Wide Web Consortium (W3C). W3C is een internationale gemeenschap, gericht op het ontwikkelen van webstandaarden. Het lidmaatschap van W3C biedt Logius een uitgelezen kans om ontwikkelingen te volgen en een bijdrage te leveren aan deze internationale standaarden. W3C is blij met het lidmaatschap van Logius en hoopt dat meer overheden dit voorbeeld volgen.
 

Het W3C Advisory Committee heeft vijf open plaatsen in de W3C Advisory Board opgevuld.  De Advisory Board, opgericht in 1998, begeleidt het Team op het gebied van strategie, management, juridische zaken, processen en het oplossen van conflicten. De negen Advisory Board leden beginnen op 1 jjuli 2014.

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het Web op 12 maart is er een speciaal aanbod voor drie cursussen van de W3DEVCampus die starten in maart. De cursussen zijn Engelstalig.

Hieronder de gegevens in het Engels.
 

DE WERELD VIERT 25 JAAR WEB

 •  12/03/2014

Webgebruikers van over de hele wereld delen #web25 verjaardagsberichten op de dag dat Tim Berners-Lee het World Wide Web uitvond.
12 maart 2014

JSON-LD is een W3C Recommendation

 •  16/01/2014

De RDF Working Group heeft op 16 januari 2014 twee Recommendations gepubliceerd: JSON-LD 1.0 en JSON-LD 1.0 Processing Algorithms and API.

- JSON-LD 1.0. JSON is een nuttig dataserialisatie en messaging format. De specificatie definieert JSON-LD, een op JSON gebaseerd format om Linked Data te serialiseren. De syntax is ontworpen om eenvoudig te kunnen integreren in systemen die JSON al gebruiken en om te zorgen voor een soepel upgrade-pad van JSON naar JSON-LD. Het is vooral bedoeld als manier om Linked Data te gebruiken in web-gebaseerde programmeeromgevingen, om interoperabele webservices te bouwen en om Linked Data op te slaan in op JSON gebaseerde storage engines.

- JSON-LD 1.0 Processing Algorithms and API. Deze specificatie definieert een set van algoritmen voor programmatische transformaties van JSON-LD documenten.

Het W3C Advisory Committee heeft twee nieuwe deelnemers gekozen voor de W3C Technical Architecture Group (TAG): Domenic Denicola (Lab49) en David Herman (Mozilla Foundation). Zij voegen zich bij de huidige deelnemers, Daniel Appelquist (Telefónica, co-voorzitter), Yehuda Katz (JQuery Foundation), Sergey Konstantinov (Yandex), Peter Linss (HP, co-voorzitter), Alex Russell (Google), Jeni Tennison (ODI) en co-voorzitter Tim Berners-Lee. W3C bedankte de TAG-deelnemers van wie de termijn deze maand afloopt:  Henry Thompson (Universiteit van Edinburgh) en de Nederlander Anne van Kesteren (Mozilla Foundation). 

Internet New Year's Event 2014

 •  31/12/2013

Iedereen die geinteresseerd is in Web-standaardisatie en het Internet, is van harte uitgenodigd voor het Internet New Year’s Event 2014, dat plaatsvindt op 9 januari 2014 in Amsterdam. Meer dan twintig organisaties uit de internetwereld doen hieraan mee, waaronder het W3C Benelux Office.

New Year 2014

XForms is een W3C-standaard om snel en eenvoudig formulieren en applicaties op het web te maken. Doordat XForms veel van de administratie van een applicatie uit handen neemt, kan een app in een tiende van de tijd worden gemaakt die nodig is voor een vergelijkbare applicatie in Javascript en doordat XForms-apps ook veel kleiner zijn dan Javascript programma's, is het bijhouden van apps daarnaast veel gemakkelijker.
 

Op donderdagavond 3 oktober organiseren Waag Society, het W3C Benelux Office en ISOC.nl een avond met een bijzondere gastspreker uit Frankrijk: webpionier dr. Bert Bos van het World Wide Web Consortium (W3C). De avond, die plaatsvindt in De Waag in Amsterdam, zal gaan over vormgeving voor het toekomstige web: 'What should the web look like next?'. Waar staan we nu en waar gaan we heen? Wat ontbreekt er nog aan expressieve mogelijkheden voor vormgevers, interaction designers en uitgevers? U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen en mee te discussieren over wat er nodig is.

W3C Validator Suite Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 10 september de W3C Validator Suite gelanceerd om mensen te helpen bij de kwaliteitsverbetering van webpagina’s. Met deze hoogwaardige service wordt het gemakkelijker en sneller om een hele publieke site te controleren op HTML, CSS, en Internationalisering (i18n). De Validator Suite service scant een hele site en produceert klantgerichte, geïntegreerde rapportages. Hiermee wordt het traceren en prioriteren van webproblemen eenvoudiger.

W3C publiceerde in juli een samenvatting van de workshop over Richer Internationalization for eBooks, die op 4 juni 2013 in Tokio plaatsvond.

De laatste tijd kunnen sommige mensen geen gebruik meer maken van validator.w3.org. Deze validator blokkeert namelijk IP-adressen waarvan veel 'herhaalde en nutteloze' requests vandaan komen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de third-party applicatie 'W3C (x)HTML Validator voor Chrome'.

 

Wat te doen als je hier ook last van hebt? Verwijder eerst de third-party software die gebruik maakt van de W3C validator service. Wacht daarna 24 uur. Daarna wordt de blokkade in principe ongedaan gemaakt.

 

Web Storage is een W3C Recommendation

 •  30/07/2013

De Web Applications Working Group heeft een W3C Recommendation over Web Storage gepubliceerd. Deze specificatie definieert een API voor permanente gegevensopslag van key-value pair data in Web clients. Lees meer over de Rich Web Client Activity.

De derde W3C Workshop over digitaal publiceren, Publishing using the Open Web Platform, vindt plaats in Parijs op 16-17 september. Het doel van deze workshop is om belangrijke spelers zoals uitgevers, standaardisatie-organisaties, technologie-ontwikkelaars, boekverkopers en toegankelijkheidsorganisaties bijeen te brengen en te identificeren hoe het Open Web Platform geschikt gemaakt kan worden voor commercieel uitgeven.

W3C heeft een nieuwe editie van Standards for Web Applications on Mobile gepubliceerd – een overzicht van W3C-technieken die mobiele webapplicaties krachtiger maken. Deze update highlight onder andere de meest relevante HTML 5.1 features voor mobile.

 

Thumbnail of application platform diagram that appears in report

Lees meer over het Web and Mobile Devices.

De Education and Outreach Working Group (EOWG) nodigt iedereen uit om commentaar te geven op de Easy Checks - A First Review of Web Accessibility, die nieuwe secties heeft gekregen over Forms en Plain Content View. Easy Checks helpt je om te beoordelen of een webpagina goed omgaat met toegankelijkheid. Het biedt eenvoudige stappen voor iedere webgebruiker; er is geen speciale toegankelijkheidskennis of vaardigheid voor nodig.

Web app startup 5apps nieuw W3C-lid

 •  30/05/2013

Sinds 29 mei heeft W3C een nieuw lid in de Benelux: webapp startup 5apps sloot zich aan bij het World Wide Web Consortium. Lidorganisaties van W3C zijn technologiebedrijven als Google, Adobe, Samsung en Microsoft en meer dan 370 andere organisaties uit de hele wereld: van de Britse omroep BBC tot Facebook en van de Chinese Academie van Wetenschappen tot Boeing. Vanuit de Benelux zijn onder andere Accessibility, IAB, Layar, Qualogy, SURFnet en TNO Telecom als lid binnen W3C actief.

HTML5 online cursus start op 3 juni

 •  29/05/2013

Van 3 tot en met 14 juni 2013 organiseert het World Wide Web Consortium (W3C) een online HTML5 cursus: HTML5 - Web Design Fundamentals. Wil je nieuwe HTML5 features en technieken leren die je helpen om interactieve, krachtige en efficiente websites te bouwen? Schrijf je dan nu in voor de online HTML5 cursus! Of je nu een beginner bent of een high level developer/designer: je hebt toegang tot hoogwaardige informatie, leert stap voor stap en wordt getraind door een eersteklas expert.

Het W3C Web Accessibility Initiative (WAI) kondigde deze lente de Workshop on Referencing and Applying WCAG 2.0 in Different Contexts aan, die op 23 mei in Brussel, België, wordt georganiseerd. De deelnemers bekijken hoe de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 en bijbehorende ondersteunende middelen gebruikt kunnen worden bij uiteenlopend beleid en in verschillende omgevingen.

Op 21 februari hebben belanghebbenden uit de auto-industrie de Automotive and Web Platform Business Group gelanceerd, om de adoptie van webtechnologieën in de auto-industrie te versnellen. De groep roept ontwikkelaars, autofabrikanten en -leveranciers, browser vendors, operators en anderen op om te bespreken hoe het rijden, de veiligheid en passagiersentertainment met het Open Web Platform kan verbeteren.

W3C nodigde media, analisten en andere deelnemers van het Mobile World Congress 2013 uit om hen te ontmoeten tussen 26 en 28 februari en te leren hoe het Open Web Platform de industrie beïnvloedt. W3C vertoonde demonstraties van HTML5 en andere open W3C Web-technologieën in de stand op het congres in Barcelona, Spanje.

W3C kondigde aan dat Beihang University een nieuw centrum voor W3C-personeel en activiteiten in China wordt. W3C verwacht dat de aanwezigheid in China mogelijkheden voor samenwerking zal verbeteren tussen Chinese bedrijven, web-ontwikkelaars, onderzoeksinstituten en de volledige internationale W3C gemeenschap, met inbegrip van leden uit meer dan veertig landen.

W3C publiceerde in december de volledige definitie van de HTML5 en Canvas 2D specificaties. Hoewel het nog geen W3C standaarden zijn, zijn deze specificaties nu feature compleet, wat betekent dat bedrijven en ontwikkelaars voor de implementatie en planning een stabiel doel hebben. “Met ingang van vandaag weten bedrijven waarop ze voor HTML5 kunnen vertrouwen in de komende jaren en wat hun klanten zullen vragen”, zegt Jeff Jaffe, CEO van W3C.

Amsterdam Internet New Year’s Event

 •  03/12/2012

Geinteresseerden in Web-standaardisatie zijn van harte uitgenodigd voor het Internet New Year’s Event 2013, dat plaatsvindt op donderdagavond 10 januari 2013 in Amsterdam. Meer dan twintig organisaties uit de internetwereld doen hieraan mee, waaronder het W3C Benelux Office.

 

New Year 2013

Naast gelegenheid om te netwerken zijn er ook inhoudelijke activiteiten, waaronder het traditionele voorzittersdebat en een aantal interessante 'lightning talks'.

 

Op 11 en 12 februari 2013 organiseerde het World Wide Web Consortium (W3C), samen met IDPF en BISG, een workshop ‘eBooks: Great Expectations for Web Standards – een W3C Workshop over e Books en het Open Web Platform’.

In deze workshop worden de belangrijkste spelers op het gebied van eBooks samengebracht, zoals uitgevers, standaardisatie-organisaties en toegankelijkheidsorganisaties, om het publiceren van eBooks door standaardisatie tot zijn volle potentieel te brengen.

 

Peter Swire is door W3C benoemd als co-chair van de Tracking Protection Working Group. Deze groep werkt aan de ontwikkeling van een Do Not Track-protocol en aan overeenstemming over wat het niet volgen van internetgebruikers in de praktijk inhoudt. Als hoogleraar Recht aan de Ohio State University en oud-medewerker van de Clinton- en Obama-staf, brengt Swire een schat aan ervaring met zich mee over privacy-gerelateerde zaken en het bereiken van consensus.

Van 29 oktober tot en met 2 november kwam de W3C community bijeen in Lyon, Frankrijk voor TPAC 2012, W3C's jaarlijkse face-to-face ledenmeeting. Hier bespraken de deelnemers de organisatie-strategie en toekomst van het Open Web Platform. Ruim 450 mensen deden mee aan Working Group Meetings, een Advisory Committee meeting en een plenaire dag over verschillende onderwerpen. Hoewel deelname aan de TPAC voorbehouden is aan leden, worden de proceedings kort na de conferentie publiek gemaakt.

De Technical Architecture Group heeft een Laatste Call Working Draft gepubliceerd van Publishing and Linking on the Web. Commentaar op het document is welkom tot 13 december. Lees meer over de Technical Architecture Group.

W3C en het Joint Technical Committee JTC 1, Information Technology van de internationale standaardiseringsorganisatie ISO en de International Electrotechnical Commission  (IEC) hebben de Web Content Accessibility Guidelines WCAG 2.0-richtlijn goedgekeurd als ISO/IEC-standaard (ISO / IEC 40500:2012).


Voor het volledige persbericht: http://www.w3.org/2012/07/wcag2pas-pr.html
 

Web Platform Docs aangekondigd

 •  08/10/2012

In samenwerking met Adobe, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia, Opera en anderen, heeft W3C de alfa-versie van Web Platform Docs (docs.webplatform.org) aangekondigd. Deze door een community onderhouden website moet een omvattende en gezaghebbende bron worden voor documentatie voor webontwikkelaars.


Voor het volledige persbericht: http://www.w3.org/2012/10/webplatform.html

 

De Device APIs Working Group heeft een Working Draft gepubliceerd van Network Service Discovery. Leer meer over de Ubiquitous Web Applications Activity.

W3C kondigde de lancering aan van de System Applications Working Group.

W3C kondigde de zesde MultilingualWeb workshop aan in een serie evenementen die de mechanismes en processen onderzoeken die nodig zijn om te zorgen dat het World Wide Web zich over de hele wereld tot zijn volle potentieel ontwikkelt, over de grenzen van taal en cultuur heen. De workshop wordt op 12-13 maart 2013 in Rome gehouden.

De Device APIs Working Group heeft een Group Note gepubliceerd van het Web API Design Cookbook. Leer meer over de Ubiquitous Web Applications Activity.

We kijken terug op twee geslaagde W3C/ISOC.nl-masterclasses in september: met Bert Bos over CSS3 en Mike Smith over HTML5.

Bert Bos vertelde een enthousiast publiek over de nieuwste technieken in stylesheets. Zijn presentatie met demo’s staat op http://www.w3.org/Talks/2012/0913-CSS-Amsterdam.

W3C Workshop: Web Performance

 •  28/09/2012

W3C kondigde vandaag een Workshop on Web Performance aan, op 8 november, gehost door Google op hun Mountain View campus in Californië.

De Media Fragments Working Group heeft een W3C Recommendation van Media Fragments URI 1.0 (basic) gepubliceerd. Lees meer over de Video in de Web Activity.

W3C vernieuwt Audio Working Group

 •  26/09/2012

W3C kondigde vandaag de vernieuwing aan van de Audio Working Group, waarvan de missie is om geavanceerd geluids- en muziekmogelijkheden toe te voegen aan het Open Web Platform. Zie het Audio Working Group Charter voor meer informative en lees meer over het Interaction Domain.

 

W3C organiseert een workshop over Web & Automotive ‘Shift into High Gear on the Web’ die op 14-15 November 2012, in Rome (Italië) plaatsvindt. Het evenement wordt gehost door Intel / OTC (Open Source Technology Center) en wordt gesponsord door Webinos.
 

De Web Applications Working Group heeft een First Public Working Draft gepubliceerd van DOM Parsing and Serialization. Leer meer over de Rich Web Client Activity.

De Web Applications Working Group nodigt uit tot implementatie van de Candidate Recommendation van de WebSocket API. Deze specificatie definieert een API die het webpagina's mogelijk maakt het WebSocket protocol (gedefinieerd door IETF) te gebruiken voor twee-weg communicatie met een remote host. Lees meer over de Rich Web Client Activity.

Een update van de Working Draft van Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM) was vandaag gepubliceerd door de Web Content Accessibility Guidelines Working Group (WCAG WG) en Evaluation and Repair Tools Working Group (ERT WG), door de gezamenlijke WCAG 2.0 Evaluation Methodology Task Force (

W3C Workshop: Do Not Track and Beyond

 •  20/09/2012

W3C kondigde vandaag een Workshop Do Not Track and Beyond aan, 26-27 november in Berkeley, Californië. W3C bedankt UC Berkeley en TRUST Science and Technology Center voor het hosten van de meeting en Yahoo! voor de sponsoring van dit evenement. Lees meer over de W3C Privacy Activity.

Vijf toonaangevende internationale organisaties – IEEE,  het Internet Architecture Board (IAB), de Internet Engineering Task Force (IETF), de Internet Society en het World Wide Web Consortium (W3C) hebben een verklaring ondertekend waarin ze het belang onderstrepen van een moderne, gemeenschappelijke visie op open standaarden. Andere standaardiseringsoganisaties, overheden en bedrijven zijn van harte uitgenodigd dit streven te ondersteunen.

Op 13 en 14 september werden twee masterclasses georganiseerd door het W3C Benelux Office en ISOC.nl. Deze meetings vormden de kick-off van hun nieuwe serie masterclasses over recente ontwikkelingen op het gebied van standaards voor het wereldwijde web. Locatie was het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam, waar ook het W3C Benelux Office is gehuisvest.

In de toekomst moet het Web het interoperabele platform voor digitale informatieborden worden. Het World Wide Web Consortium (W3C) stelde daarvoor in juli de belangrijkste uitdagingen en use cases vast, samen met een eerste analyse van verbeteringen die aan het Web moeten worden aangebracht om dit mogelijk te maken.


Voor het volledige persbericht: http://www.w3.org/2012/07/signage.html
 

Web Intents Draft gepubliceerd

 •  26/06/2012

De Web Intents Task Force, die gezamenlijk wordt beheerd door de Device Applications (DAP) Working Group en de Web Applications (WebApps) Working Group, heeft een eerste openbare Working Draft van de Web Intents gepubliceerd.

De MultilingualWeb-LT Working Group heeft een eerste openbare Working Draft van de Internationalization Tag Set (ITS) 2.0 gepubliceerd. ITS 2.0 definieert datacategorieën voor HTML5, op XML gebaseerde formaten en RDF. De datacategorieën spelen in op de behoeften van taaltechnologietoepassingen (bv. automatische vertaling), de lokalisatie-industrie en het meertalige Web in het algemeen.

De Cascading Style Sheets (CSS) Working Group heeft een W3C Recommendation van Media Queries gepubliceerd, waarmee ontwerpers effectieve Web-ervaringen kunnen creëren door het aanpassen van stijlen, afhankelijk van de mogelijkheden van een apparaat (zoals schermafmetingen of kleurondersteuning) of toestand (zoals de oriëntatie van het het apparaat).

Na een flinke restyling is in april 2012 de nieuwe website www.w3c.nl van het W3C Benelux Kantoor online gegaan. Deze is nu geheel in lijn met de site van het World Wide Web Consortium zelf. Tegelijk met de nieuwe website kwam er een nieuwe manager van het W3C Benelux Kantoor. Annette Kik, communicatieadviseur op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam, trad in januari 2012 toe en zij volgt nu Fons Kuijk op als nieuwe manager.

15 - 16 March 2012, Luxemburg
http://www.multilingualweb.eu/

Het MultilingualWeb project bekijkt best practices en standaarden op het gebied van creatie, localisatie en inzet van het 'meertalige Web'. Dit project, dat gecoördineerd wordt door W3C, heeft tot doel de zichtbaarheid van bestaande best practices en standaarden te verhogen en leemten op te sporen. Deze vierde workshop vindt plaats in Luxemburg en zal worden gehost door het directoraat-generaal voor vertaling, het Directorate-General for Translation (DGT), van de Europese Commissie.

Note: SMIL Timesheets 1.0

 •  29/03/2012

De SYMM Working Group heeft een Group Note gepubliceerd van SMIL Timesheets 1.0. Dit document definieert een XML timing taal die SMIL 3.0 element en attribuut timing controlepunten toegankelijk maakt voor een breed scala van andere XML-talen. Met deze taal kan SMIL timing worden geïntegreerd in een groot aantal a-temporele talen, zelfs wanneer verschillende talen gecombineerd zijn in een samengesteld document.

W3C breidt aanwezigheid op WWW 2012 uit

 •  27/03/2012

W3C nodigt ontwikkelaars, bedrijfsleven, overheid, media, analisten, en allen die aanwezig zijn op de 2012 World Wide Web Conference deel te nemen aan de Track: expanding W3C om te ontdekken hoe het Open Web Platform de industrie en de maatschappij aan het veranderen is. W3C activiteiten op de conferentie van dit jaar, van 16 tot 20 april in het Convention Center in Lyon, Frankrijk, zijn onder meer:
• Tim Berners-Lee Keynote (en deelname aan workshops en een Panel)

W3C opent Kantoor in Rusland

 •  16/02/2012

W3C kondigde op 16 februari 2012 de opening aan van een nieuw Russisch Kantoor, als deel van de toenemende integratie en participatie in W3C. Het kantoor wordt gehost door de National Research University "Higher School of Economics" (HSE), opgericht in 1992. Als een van de meest vooraanstaande universiteiten van Moskou, zal HSE met W3C de banden met industrie en onderzoek in Rusland, en HSE's vele internationale academische en industriële partners versterken.

 

World Wide Web Consortium is nummer 1

 •  15/05/2011

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van het Massachusetts Institute of Technology, heeft The Boston Globe 150 ideeën, uitvindingen en innovaties gepresenteerd die de wereld van vandaag hebben vormgegeven. Vol trots kunnen we melden dat het World Wide Web Consortium op nummer één staat. Hier een opsomming van de top 50. De eerste zin op de eerste World Wide Web site moest bezoekers uitleggen wat dit nu eigenlijk was.

Copyright © 2012 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio) Usage policies apply.